جلال طالبي درباره قانون منع حضور دروازهبانان خارجي در ليگ برتر اظهار کرد: به هر جهت چيزي که به طور واضح مشخص است اين قانون مشکلي را حل نکرده و کمکي به دروازهبانان نکرده است. در سطح ملي هم از اين قانون آن کارايي که بايد داشته باشد را نديديم و فکر ميکنم به هدفي که ميخواستيم نرسيديم.
وي افزود: اين قانون، قانون بدي نيست، مشروط بر اين که از قبل برنامهريزي داشته باشيم و ببينيم که از کجا به کجا ميخواهيم برويم. اين قانون را بيش از 30 سال قبل عربستان اجرا کرد. اما براي اين کار از قبل گفتند که سه سال ديگر اجاز حضور دروازهبانان خارجي را در ليگ برتر نخواهيم داد. بنابراين تعدادي مربي دروازهباني دعوت کردند و در دبيرستانها افرادي را که شرايط مناسبي داشتند را انتخاب کردند و در اين سه سال روي آنها کار کردند و توانستند تعدادي دروازهبان با شرايط مناسب داشته باشند. از همين رو ميبينيم که عربستانيها با اين کار از نظر دروازهباني در حوزه خليج فارس شرايط خوبي دارند. اما در کشور ما بدون برنامهريزي براي پرورش افرادي که ميتوانند نقش دروازهباني را ايفا کنند، اين کار انجام نشد و در حال حاضر تنها چند نفر را داريم که ميتوانند به تيم ملي کمک کنند.
طالبي درباره نقش مربي دروازهبانان و سطح اين مربيان در ايران نيز بيان کرد: به هر حال همه آنها از دروازهبانان خوب کشورمان بودند و دورههاي دروازهباني را هم ديدهاند. تمام تلاششان را ميکنند که وظيفه خودشان را به خوبي ايفا کنند، اما به نظرم اينها کافي نيست. بايد بيشتر به اين مساله توجه شود و براي مدتي آنها را براي دورههاي کارآموزي به باشگاههاي خوب اروپايي فرستاد.
سرمربي اسبق تيم ملي فوتبال ايران در پاسخ به اين سوال که قانون منع حضور دروازهبان خارجي در ليگ برتر چه نتايج مثبتي داشته است؟ گفت: هر قانوني نقاط ضعف و قوتي دارد، ولي چيزي که به آن معترض هستم اين است که بايد زماني را مشخص ميکردند تا مربيان دروازهبانان به شناخت بيشتري برسند تا در طول فرصتي سه ساله حداقل 20 ـ 25 نفر دروازهبان به فوتبال ما معرفي شوند تا آينده دروازهباني ما تضمين شود. اين فرصت سه ساله مي توانست به باشگاهها کمک کند، اما وقتي که مي گويم از سال ديگر دروازهبان خارجي نخواهيم داشت، باعث ميشود که دروازهبانان رقابت کمتري داشته باشند و از همين رو فاصله زيادي بين دروازهبانهاي اول تا سوم ايجاد ميشود.
وي همچنين درباره احتمال منع حضور اين دروازهبانها در ليگ يک نيز گفت: فکر ميکنم که اگر قرار بود اين کار انجام شود، بايد از ابتدا از تيمهاي پايه شروع ميکردند. اگر قرار است سازندگي شود، بايد از اين مقطع انجام شود. هر چند که در تيمهاي ليگهاي پايينتر ما معمولا بازيکناني فعاليت ميکنند که در ليگ برتر شانس بازي کردن ندارند. بايد کاري کرد تا يک مربي مجبور شود از پنج بازيکن زير 21 سال استفاده کند که دروازهبان هم ميتواند جزو آنها باشد. تا با اين کار خدمتي به فوتبال شود. متاسفانه در تيمهاي ليگهاي پايين حمايت کمتري وجود دارد و بيشتر تيمها با قرض کارشان را پيگيري ميکنند و تنها هدفشان اين است که قهرمان شوند و به ليگ برتر صعود کنند و براي سازندگي آينده فوتبال نميشود.
جلال طالبي درباره احتمال محدوديت حضور بازيکنان خارجي در پستهاي ديگر نيز گفت: فکر ميکنم که نياز داريم از بازيکنان خارجي استفاده کنيم. در فوتبال دنيا هم بازيکنان کشورهاي ديگر در ليگهاي مختلف بازي ميکنند و دليلش هم اين است که تيمها ميخواهند از تواناييهاي فني و ذهني اين افراد بهره ببرند. اما متاسفانه در کشور ما بازيکناني که به عنوان بازيکنان خارجي مشغول به کار ميشوند به ندرت ميتوانند به تيمهايشان کمک کنند و باعث افزايش سطح فوتبال کشورمان شود. ضمن اين که کشورهاي عربي با امکانات و شرايط مالي که دارند، بازيکنان خوب را جذب ميکنند و احتمال اين که آنها بخواهند پيشنهادات ايرانيها را قبول کنند کم است.
سرمربي اسبق تيم ملي در پاسخ به اين سوال که چه اقداماتي بايد انجام داد تا بازيکنان خارجي با کيفيت وارد ليگ ايران شوند، گفت: در آمريکا قانوني وجود دارد که طبق آن وقتي يک باشگاه بازيکن ميخواهد، اطلاعات آن را به کميتهاي ميدهد و اگر آن کميته بازيکن را تاييد کند و به اين نتيجه برسند که او ميتواند به فوتبال آمريکا کمک کند، با حضورش موافقت ميکنند. فکر ميکنم که بايد نظارت بيشتري شود تا فقط بازيکناني که ميتوانند به ليگ ايران کمک کنند، وارد شوند.
|